BBL-opleiding Albron

Nel: Op het memobord bij de Kempervennen hing een poster. Er stond groot op: "Wie wil er kok worden?". Mijn gedachte was meteen: 'Ja, dat zou ik erg graag willen, maar ik ben nog maar net in dienst'. Daarna ben ik toch maar naar Roland gegaan en gevraagd of het mogelijk was om me in te schrijven voor de BBL-opleiding. Gelukkig kreeg ik het leuke nieuws dat het mocht!

Momenteel hebben we het eerste blok afgesloten en dit was zeker geen makkie. Stiekem loop ik nu nog een beetje achter met het huiswerk, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit in de zomerstop ga inhalen. De stof vind ik ontzettend interessant, we hebben namelijk buiten de kooklessen ook nog vakken, zoals Loopbaan & Burgerschap, rekenen en Engels.

 

Belén: Voordat ik begin, zal ik me even voorstellen. Ik ben Belén en ik werk als kokin bij Evergreenz op de Kempervennen, Inmiddels behoor ik tot het vaste meubilair. Ik ben zojuist begonnen met de opleiding bij Albron, eenmaal in de twee weken reis ik door stad en land om de opleiding tot kok te volgen. Tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin.

Alhoewel de start van de opleiding wat moeizaam verlopen is, met name door de hoeveelheid theorie die we kregen. Was het wel eens zoeken naar momenten om huiswerk te maken. Maar de vooruitzichten voor de opleiding zijn positief, aangezien we wat meer praktijk gericht gaan leren. En om heel eerlijk te zijn. Ik ben toch meer een doener dan een denker.

Als afsluiting van het jaar hebben we het 1 inspiratie Lab bezocht van Sligro, en wat was dat ontzettend leuk en leerzaam zeg! We hebben onze zintuigen flink op de proef gesteld, vooral door de verschillende experimenten die we gedaan hebben. En als klapper op de vuurpijl hebben we daarna

heerlijk gedinnerd bij Montimar. En wat was dat lekker smullen!

 

Hieronderzien jullie een aantal foto's van een lesdag bij de BBL-opleiding van Albron!

 

 

Albron

 

 

 

 

Naar overzicht
prevnext

NCVB partners

  • Alklima Sector: Techniek