Examenleerlingen koken voor bijzondere doelgroep

 

Maandag 15 januari was een spannende dag voor 13 cursisten van NCVB Bedrijfsopleidingen. De deelnemers, leerling-koks van Vermaat, gingen op voor hun praktijkexamen Kok, niveau 2. Bij het goed afronden van dit examen, zijn ze voortaan in het bezit van een landelijk erkend vakdiploma. Wat dit eindexamen uniek maakte, was dat de deelnemers kookten voor klanten van Resto VanHarte en dat de gerechten werden uitgeserveerd door leerlingen van Campus 013.

 

Vermaat, een organisatie die op maat horeca- en retailconcepten ontwikkelt voor bedrijven, ziekenhuizen, culturele instellingen, luchthavens, educatie en evenementen, vindt het belangrijk dat medewerkers hun talenten ontdekken en zich kunnen ontwikkelen. Samen met NCVB Bedrijfsopleidingen bieden ze o.a. voor hun medewerkers de opleiding kok aan. Een investering die uiteraard ook weer veel oplevert: tevreden en goedgeschoolde medewerkers zorgen voor tevreden gasten!

 

Rick Zeelen, algemeen directeur Vermaat: “Wie je ook bent en waar je ook werkt in ons bedrijf, ontwikkelen is altijd onderwerp van gesprek. The sky is the limit voor deze leerling-koks, wie weet koken zij in de toekomst op één van onze prachtige locaties of zelfs in ons Michelinster-restaurant RIJKS.”


Het examen vond plaats in Kitchen 013. Het opleidingsrestaurant van Campus 013 in Tilburg. Leerlingen van deze vmbo school hielpen mee in de keuken en serveerden alsgastheer/vrouw de gemaakte menu's uit.


De afsluiting van het leertraject levert zo een bijzondere combinatie op. Twaalf deelnemers behaalden hun diploma, de gasten van Resto VanHarte genoten van een heerlijke bereidde maaltijd en de leerlingen van Campus 013 hebben zo weer extra werkervaring opgedaan.

 

NCVB_koksexamen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht
prevnext

NCVB partners

  • Young Capital Sector: Uitzendbranche