Aan het woord is Shariq Khan (38), floormanager bij La Place en bijna klaar met zijn mbo niveau 4-opleiding Manager/Bedrijfsleider Horeca. Zijn leerweg begon als werknemer bij La Place, toen nog zonder horecadiploma. Inmiddels heeft hij in één rechte lijn niveau 2, 3 en bijna 4 afgerond. Een mooi voorbeeld van doorstroom én doorzetten.
Een vliegende start na corona
Shariq kwam kort na de coronaperiode bij La Place werken. Toen de opleidingen weer opgestart werden, stapte hij direct in. “Ik wilde eigenlijk op niveau 3 beginnen, maar omdat een eerder behaald diploma niet meer geldig was, moest ik toch bij 2 starten. Achteraf ben ik daar heel blij mee. Ik dacht genoeg te weten, maar er viel nog veel te leren.”De opleidingen volgden elkaar snel op. Elk traject duurde een jaar. “Het meeste leer je op de werkvloer: gastencontact, hygiëne, team aansturen. Je doet veel waardevolle ervaring op. En de theorie-opdrachten van NCVB zijn op maat gemaakt voor La Place, waardoor ze goed aansluiten bij de praktijk.”
Leren van én met elkaar
Wat Shariq het meest waardeert? De groepsdynamiek. “Het fijne is dat je alleen met klasgenoten van La Place in een groep zit. Iedereen kent de praktijk, je leert veel van elkaars ervaringen. Heel waardevol.” De lessen vonden plaats in kleine groepen op een La Place-locatie, dat werkte goed. Vooral bij niveau 3 en 4 kwamen veel zelfreflectieopdrachten. “Ik dacht mezelf goed te kennen, maar de opdrachten leverden verrassende inzichten op. Ik herken mijn valkuilen nu.”


