Personeel opleiden

De strijd tegen personeelstekort; aannemen of opleiden?

Leren in de retail
Zorgeloos medewerkers opleiden
met ons maatwerk aanbod
Compact en praktijkgericht
Erkende diploma’s en certificaten
Opleiding op maat
Werken en leren tegelijk

Personeelstekort is in veel sectoren nog steeds een groot probleem. Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van de juiste mensen en vacatures blijven daardoor onvervuld. Bij de HR-manager zorgt dit voor kopzorgen. 

Gevolgen personeelstekort

Jouw doel en verantwoordelijkheid is om het personeelstekort voor de organisatie zo snel mogelijk op te lossen. Als een organisatie een personeelstekort heeft, moet het werk worden uitgevoerd met minder medewerkers dan je zou willen. Hierdoor ontstaat een verhoging van de werkdruk wat weer resulteert in uitval van je werknemers en dat wil je zoveel mogelijk voorkomen. Daarnaast moeten ook de doelstellingen van de organisatie gehaald worden. Een spagaat dus. Hoe ga je dat oplossen? Ga je aannemen of opleiden? Of beiden? 

Personeel Opleiden

Is aannemen de juiste oplossing?

De meeste sectoren zijn druk op zoek naar personeel. Organisaties zijn creatiever en flexibeler geworden in het werven van hun personeel. Ze werven anders of zetten een extern wervingsbureau in. Soms zijn organisaties genoodzaakt om mensen aan te nemen die niet voldoen aan het gestelde functieprofiel. Maar is dat wel verstandig om te doen? Het tekort aan personeel is dan misschien opgelost maar is dit, naar de toekomst toe, wel de juiste oplossing? Wil je mensen in dienst die niet voldoen aan het niveau of de juiste ervaring niet hebben? Neem je eigen werknemers eens onder de loep en kijk wie er omgeschoold of bijgeschoold kan worden. De sleutel tot succes zit in de ontwikkeling van je werknemers.  

Ontwikkeling en groei

Investeren dus. Zorg dat er binnen je organisatie voldoende aandacht is voor ontwikkeling en groei van de huidige werknemers. Want dan maak je het verschil. Biedt werknemers de kans om zich te ontwikkelen en biedt maatwerk-opleidingen en cursussen die goed aansluiten bij de wens van werkgever en van je organisatie. Goed opgeleide werknemers brengen nog meer voordelen met zich mee. Het draagt ook bij aan duurzame inzetbaarheid. Bovendien heb jij een stapje voor op de concurrent doordat je meer kennis in huis hebt. En wat ook ontzettend belangrijk is: opleiden en talentontwikkeling dragen eraan bij dat werknemers elke dag met een glimlach naar het werk gaan. Ze zijn gelukkiger, gemotiveerder en productiever. 

Toekomst bedrijf strategie

Denk na over de toekomst

Denk niet in korte termijn-oplossingen, hoe verleidelijk dat ook is bij een personeelstekort. Een goed personeelsbeleid vergt strategisch nadenken, zeker voor de toekomst. De wereld verandert continu. Wat heeft dat voor gevolgen voor jouw sector, jouw organisatie? Wat voor skills heeft je personeel nodig over 3 jaar? Start nu met het opleiden van jouw werknemers. Zorg dat je werknemers geschikt zijn en geschikt blijven. 

NCVB Bedrijfsopleidingen biedt maatwerk-opleidingen

NCVB Bedrijfsopleidingen helpt jou bij het opleiden van jouw werknemers. Wij nemen werk uit handen. NCVB Bedrijfsopleidingen biedt landelijk erkende cursussen en beroepsopleidingen. Samen met organisaties uit diverse sectoren ontwikkelen we maatwerk-opleidingen op mbo-niveau. We kijken naar de wensen van het bedrijf en de ontwikkelbehoefte van de werknemer en maken een op maat gemaakt programma. Zo wordt het talent van de werknemer optimaal benut.  

Ontzorgen doen we op allerlei vlakken. We begeleiden de student van intake tot diploma-uitreiking. Bij NCVB Bedrijfsopleidingen kun je rekenen op: 

  • een breed aanbod van cursussen en maatwerk-opleidingen op mbo-niveau
  • een team van ervaren en deskundige docenten
  • een flexibele en persoonlijke aanpak die aansluit bij de wensen en van je organisatie
  • een landelijk erkend certificaat of diploma na afronding van de cursus of opleiding. 
Maatwerk Persoonlijk Advies

Deel dit artikel

Kom in contact

Wil je meer weten over wat NCVB Bedrijfsopleidingen voor jouw bedrijf of instelling kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag om jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen!