Personeel opleiden

Flexibel onderwijs, de toekomst van leren en werken

Zorgeloos medewerkers opleiden
met ons maatwerk aanbod
Compact en praktijkgericht
Erkende diploma’s en certificaten
Opleiding op maat
Werken en leren tegelijk

De wereld verandert snel. Op de dynamische arbeidsmarkt wordt steeds meer flexibiliteit van werknemers gevraagd. Ook van de nieuwe generatie werknemers, de studenten. Het traditionele onderwijs, met een vast groepsprogramma, maakt het voor studenten lastiger om mee te bewegen in die flexibiliteit. Maar hoe werkt het dan wel? Wat heeft een student nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen? En hoe werkt dit ook voor bedrijven bij hun dringende zoektocht naar personeel? Flexibel onderwijs, met een focus op individuele behoeften en interesses, wordt steeds meer de basis voor ‘het nieuwe leren’. En daarmee ook ‘het nieuwe werken’.

Meebewegen op de arbeidsmarkt 
In het diepe springen op de arbeidsmarkt? Dat gebeurt maar al te vaak. Al doende leert men, maar wat als dat doen en leren nu al tijdens de studie kan? Onze snel veranderende maatschappij vraagt flexibiliteit van bedrijven en hunwerknemers.Door die flexibiliteit al in te zetten in het onderwijs, zijn studenten straks beter voorbereid op de verwachtingenin hun loopbaan- en burgerschap.   

 • Een ‘perfect blend’ van fysieke lessen en e-learning
  Digitale tools, zoals Virtual Reality, Augmented Reality en games, helpen om de aandacht vast te houden en studenten te motiveren om te leren. Vooral bij thema’s die lastiger in fysieke lessen zijn te behandelen, zoals veiligheid in de winkel en omgaan met agressie. Ook interactieve e-learnings en podcasts met interessante gasten helpen studenten om op een andere manier te leren.
 • Leren en werken tegelijk, op maat
  Met verkorte bbl-trajecten wordt tegelijk leren en werken mogelijk gemaakt. Het onderwijs werkt hierbij samen met bedrijven voor een lesprogramma op maat, waarbij ook aandacht is voor het niveau en werktempo van de student. Studenten volgen een volledig leertraject of halen bepaalde onderdelen met een certificaat. Hiermee worden de mogelijkheden van de individuele student optimaal benut en is directe versterking op de arbeidsmarkt mogelijk, waar het hard nodig is.

 

 • Meer aandacht voor taal
  De Nederlandse taalvaardigheid van studenten gaat achteruit. Engelse woorden zijn een vast onderdeel in het dagelijks doen en laten. Hierdoor ontstaan grotere verschillen in taalgebruik bij mbo- en hbo-studenten.* Met taalbewust beroepsonderwijs wordt extra aandacht aan de Nederlandse taal gegeven. In opdrachten kan goed taalgebruik dan bijvoorbeeld een voorwaarde zijn. Of er wordt extra ondersteuning vanuit taalspecialisten aangeboden voor wie dat nodig heeft. Een aanbod van webinars, instructievideo’s en online lessen helpt hier ook bij, dat zorgt weer voor die ‘perfect blend’.
 • Ondersteuning digitale vaardigheden
  Vergeet ook de digitale vaardigheden niet! Is er een digitale achterstand, dan moet (technische) hulp beschikbaar zijn voor studenten. Digitale vaardigheden zijn in veel branches onmisbaar om te hebben, de basis moet dus voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Wil je meer weten over hoe wij op maat gemaakte opleidingen verzorgen? Lees hier meer over onze aanpak.

Een leven lang ontwikkelen

Bij flexibel onderwijs ligt de nadruk op praktijkervaring. Door de combinatie van leren en werken wordt die praktijkervaring al tijdens de studie opgedaan. Een mooie basis voor een verdere carrière. Ook moedigt deze vorm van onderwijs een leven lang leren aan. Zo blijven studenten gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen in kennis en vaardigheden op de steeds veranderende arbeidsmarkt. Binnen NCVB Bedrijfsopleidingen worden deze pijlers altijd ingezet om een passend aanbod voor student en werkgever te kunnen bieden.

Klaar voor de toekomst!
Flexibel onderwijs is dé manier om studenten en bedrijven klaar te stomen voor de toekomst. NCVB Beroepsopleidingen moedigt een leertraject aan met een combinatie tussen praktijkervaring en een leven lang ontwikkelen. Zo zijn studenten niet alleen klaar voor de huidige arbeidsmarkt, maar ook voor toekomstige uitdagingen.

Benieuwd geworden naar ons aanbod? Neem een kijkje op onze opleidingspagina.

*Bron: www.kennisrotonde.nl/vraag-en-antwoord/taal-doorstroom-mbo-ho

Deel dit artikel

Kom in contact

Wil je meer weten over wat NCVB Bedrijfsopleidingen voor jouw bedrijf of instelling kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag om jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen!