Optimaliseer uw HR-budget met onbekende subsidiemogelijkheden

Zorgeloos medewerkers opleiden
met ons maatwerk aanbod
Compact en praktijkgericht
Erkende diploma’s en certificaten
Opleiding op maat
Werken en leren tegelijk

In de zoektocht naar financiering voor personeelstrainingen zijn HR-afdelingen voortdurend op jacht naar subsidies. Veel bedrijven maken gebruik van de bekende subsidieregeling praktijkleren van het RVO, die maximaal €2700 dekt voor zowel studiekosten als begeleidingsuren van studenten. Sommigen zijn bekend met het stap-budget en de Brabant Leert-subsidie, maar weinig klanten zijn op de hoogte van de vele andere subsidiemogelijkheden, vooral op branchegebied.

Het gebrek aan kennis over de uitgebreide subsidiemogelijkheden weerhoudt bedrijven ervan om het volledige potentieel van beschikbare subsidies te benutten. Het is niet alleen een kwestie van onbekendheid, maar ook van de complexiteit van de aanvraagprocedures en de eisen waaraan moet worden voldaan. En hier komt de expertise van NCVB Bedrijfsopleidingen goed van pas, omdat ze kunnen helpen bij het vinden van geschikte subsidies, het opstellen van aanvragen en het stroomlijnen van het hele proces.

Blije volwassen mannelijke student

Considium, vaste samenwerkingspartner NCVB Bedrijfsopleidingen
NCVB werkt hiervoor samen met samen met een professionele partij, Considium. Dit gespecialiseerd subsidiebureau heeft een aanzienlijke toegevoegde waarde. Door hun kennis en ervaring kunnen zij subsidies aanbevelen waarvan klanten mogelijk niet eens op de hoogte waren. Het resultaat is dat bedrijven meer financiële middelen overhouden voor diverse ontwikkeltrajecten, wat de algehele groei en flexibiliteit van het personeelsbestand ten goede komt.

Subsidies voor specifieke branches
Er bestaan talloze subsidies, vooral binnen specifieke branches. In sectoren waar sprake is van een groot tekort aan personeel, zoals de zorg en techniek, zijn er ruime mogelijkheden voor zowel bij- als omscholing. Het is niet alleen gunstig voor individuele werknemers, maar ook voor bedrijven die hun personeelsbestand willen versterken en tegelijkertijd kosten willen besparen.

Verschuiving subsidies
Een opvallende trend is de verschuiving van subsidies van bedrijven naar individuen, zoals te zien is bij het stap-budget en de Brabant Leert-subsidie. Deze verandering heeft implicaties voor bedrijven, omdat het geld nu niet rechtstreeks bij hen ligt. Hierbij wordt het des te belangrijker voor organisaties om proactief te zijn bij het benutten van beschikbare subsidies om te zorgen dat hun personeel blijft profiteren van de nodige financiële ondersteuning.

Kortom, het inschakelen van een expert op het gebeid van subsidies kan een strategische zet zijn voor HR-afdelingen die hun financiële middelen optimaal willen benutten. Door gebruik te maken van onbekende subsidiemogelijkheden kunnen bedrijven niet alleen kosten besparen, maar ook hun personeelsontwikkeling naar een hoger niveau tillen.

Jonge blije vrouw als student

NCVB Bedrijfsopleidingen, een waardevolle partner

NCVB Bedrijfsopleidingen helpt bij het opleiden van werknemers. Wij nemen je werk uit handen. NCVB Bedrijfsopleidingen biedt landelijk erkende cursussen en beroepsopleidingen. Samen met organisaties uit diverse sectoren ontwikkelen we maatwerk-opleidingen op mbo-niveau. We kijken naar de wensen van het bedrijf en de ontwikkelbehoefte van de werknemer en maken een op maat gemaakt programma. Zo wordt het talent van de werknemer optimaal benut.

NCVB Bedrijfsopleidingen ontzorgt

Ontzorgen doen we op allerlei vlakken. We begeleiden de student van intake tot diploma-uitreiking. Bij NCVB Bedrijfsopleidingen kun je rekenen op:

  • een breed aanbod van cursussen en maatwerk-opleidingen op mbo-niveau
  • een team van ervaren en deskundige docenten
  • een flexibele en persoonlijke aanpak die aansluit bij de wensen en van je organisatie
  • een landelijk erkend certificaat of diploma na afronding van de cursus of opleiding.

Ook een sterke organisatie met duurzaam inzetbare werknemers?
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie? NCVB Bedrijfsopleidingen biedt als praktijkopleider een op maat gemaakte oplossing voor jouw vraagstuk. Wij bieden een ruime keuze aan erkende mbo-opleidingen en cursussen. Liever een keer sparren met een van onze accountmanagers? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel

Kom in contact

Wil je meer weten over wat NCVB Bedrijfsopleidingen voor jouw bedrijf of instelling kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag om jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen!