Begeleider Maatschappelijke Zorg

Zorg en Welzijn
Niveau 3
MBO opleiding

Als Begeleider Maatschappelijke Zorg ondersteun je de cliënt in het dagelijks leven. Je laat hem eigen keuzes maken en je zorgt dat hij zich zo veel mogelijk zelf kan redden. Je levert maatwerk, omdat je aansluit bij de behoeften, mogelijkheden en leefomstandigheden van de cliënt. De ondersteuning die jij geeft, bestaat uit zorg, begeleiding en het organiseren van activiteiten.

Vind je het leuk om samen met collega’s de beste ondersteuning te geven aan cliënten? Wil jij meewerken aan hun onafhankelijkheid, sociale participatie en welbevinden? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Begeleider
Module 2
Communicator
Welzijnsbevorderaar
Module 3
Organisator
Samenwerkingspartner
Module 4
Samenwerkingspartner
Kwaliteitsbevorderaar
Wat leer ik?
  • Je leert begeleiding en zorg te bieden.
  • Je leert ondersteuning te bieden bij dagelijkse activiteiten als persoonlijke verzorging, huishouden en sociale vaardigheden.
  • Je leert omgaan met verschillende typen cliënten.
  • Algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap
Jouw carrière perspectief
Niveau 3
Begeleider Maatschappelijke Zorg
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Je volgt de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg; een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo òf een mbo-3 diploma of een aantoonbaar gelijk niveau.
Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!