Chauffeur openbaar vervoer

Logistiek
Niveau 2
MBO opleiding

Als chauffeur openbaar vervoer rijd je op een grote autobus of een klein busje. Je vervoert personen volgens de dienstregeling. Je rijdt als een professional in het verkeer en gaat professioneel om met het voertuig. Bij eventuele incidenten in het verkeer weet je hoe je moet handelen. Tijdens het rijden volgens de dienstregeling heb je kort contact met instappende en uitstappende passagiers. Je informeert passagiers, rekent af en controleert vervoerbewijzen. Daarnaast voorkom je problemen met en tussen passagiers.

Vind je het leuk om te werken als chauffeur en ben jij sociaal, klantgericht en flexibel? Wil jij bijdragen aan een optimale dienstregeling? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Rijbewijs D Theorie
Rijbewijs D Praktijk
Werken als Chauffeur
Module 2
Communicatie
Conflicthantering
Jouw carrière perspectief
Niveau 2
Chauffeur openbaar vervoer
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1 jaar. Je volgt de opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-1-diploma; een vmbo diploma (bb, kb, gl of tl); een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo òf een gelijkwaardig diploma of een screening.
Studiebelasting
De theorie van het rijbewijs en de praktijk van het rijbewijs duurt 6 volledige werkweken. De drie lesdagen over communicatie, conflicthantering en werken als chauffeur vinden ongeveer eens in de 2 à 3 weken plaats. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten voor deze lessen.

Deel deze opleiding

Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!