Als zij-instromer in de zorg heb ik echt mijn plek gevonden.

Portretfoto van Jeroen Haverkamp Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg
Jeroen Haverkamp
Philadelphia Zorg
volgt de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg
Zorginstelling Philadelphia waar de opleiding Persoonlijk Begeleider gevolgd kan worden

“Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen naar een carrière in de zorg! Eerder werkte ik in de effectenwereld bij ABN/AMRO. Na een reorganisatie begon het te kriebelen. Wil ik dit nog wel blijven doen? Na het volgen van workshops via het UWV ontdekte ik mijn interesse voor de zorg. Heb de stoute schoenen aangetrokken en naar mogelijkheden gezocht. Zo ben ik bij Philadelphia terecht gekomen.” 

“Ik heb geen moment spijt van deze carrière switch. Had dat veel eerder moeten doen. Werken met mensen en iets voor hen betekenen verrijkt mijn leven. Als zij-instromer heb ik echt mijn plek gevonden.” 

“Er is nog zoveel leuks en interessants te leren. “

“Met dit diploma kan ik nog alle kanten op. Zo kan ik binnen Philadelphia groeien naar andere functies zoals coördinerend begeleider. Het houdt voor mij ook niet op met deze opleiding. Het leren en werken heeft goed uitgepakt en smaakt naar meer. Misschien ga ik wel naar het hbo, naar de opleiding Zorgcoördinator. Er is nog zoveel leuks en interessants te leren.” 

Leren en werken 

“Wat ik als Persoonlijk Begeleider in de praktijk tegenkwam, kon ik tijdens de les bespreken. Alle studenten kregen de ruimte om casussen in te brengen. En, wat ik tijdens de opleiding leer, kan ik meteen toepassen in de praktijk. Een heel praktisch voorbeeld is dat ik nu weet welke hulpmiddelen ik kan gebruiken als ik mensen help in hun dagelijks leven. Bij het douchen en aankleden bijvoorbeeld. “ 

Tips voor toekomstige studenten 

“Ga eerst voor jezelf goed na of je het echt 100% leuk vindt. Door een workshop te volgen bijvoorbeeld. Bedenk ook dat je onder tijddruk moet werken. Een verkorte opleiding is best zwaar. Maak voor jezelf een strak schema. Je krijgt er wel wat voor terug. Dat felbegeerde diploma. Je creëert voor jezelf een nieuwe weg. Ik zeg altijd ‘waar een wil is is een weg en houd je doel voor ogen’.” 

Zelf een opleiding gaan volgen?

Onze studentencoaches staan voor je klaar.