Nut en noodzaak van duurzame inzetbaarheid

Gesprek duurzame inzetbaarheid
Zorgeloos medewerkers opleiden
met ons maatwerk aanbod
Compact en praktijkgericht
Erkende diploma’s en certificaten
Opleiding op maat
Werken en leren tegelijk

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Het begrip ‘duurzame inzetbaarheid’ krijgt daardoor steeds meer aandacht. Van werknemers wordt verwacht dat ze zich continu aanpassen aan technologische ontwikkelingen en veranderende bedrijfsbehoeften.

Duurzame inzetbaarheid dus; het vermogen van werknemers om gedurende hun hele loopbaan productief, gemotiveerd en gezond te blijven werken. En niet alleen voor het behoud van hun baan, maar zeker ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Voordelen dus voor zowel werkgever als werknemer. In dit artikel verkennen we duurzame inzetbaarheid uit de hoek van de werkgever.

4x Duurzame inzetbaarheid van personeel, een must voor iedere werkgever!

 1. Voor werkgevers die investeren in hun personeel leidt dit tot flexibel en beter inzetbaar personeel. Werknemers kunnen immers makkelijker switchen tussen verschillende taken, rollen en verantwoordelijkheden.
 2. Ook zijn werknemers die blijven ontwikkelen over het algemeen productiever en meer gemotiveerd.
 3. Werknemers die zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden te vergroten brengen meer nieuwe perspectieven en ideeën in. Dit zorgt voor meer innovatie en creativiteit in je organisatie of bedrijf.
 4. Werken aan een duurzame inzetbaarheid draagt ook bij aan een positieve werkcultuur. Dit leidt weer tot een hogere tevredenheid en een lager verloop van je werknemers.

Güleser Mert volgt de opleiding Retailmanager en zegt hierover: “Ik vind het belangrijk dat ik mezelf blijf uitdagen en dat ik blijf leren. Ik ben blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan.”

Glimlachende Jonge Professionals

5 x Duurzame inzetbaarheid, hoe dan?

 1. Opleidingsmogelijkheden; Bied regelmatig opleidings- en trainingsprogramma’s aan.
 2. Loopbaanontwikkeling; Door het opstellen van ontwikkelplannen help je je personeel hun doel te bereiken.
 3. Coaching: Veel werknemers vinden het waardevol dat ze gecoacht worden. Ga regelmatig met je werknemers zitten, verdiep je in je personeel. Hiermee laat je zien dat je betrokken bent.
 4. Flexibele opstelling: Stel je personeel ook in staat om te leren en bij te scholen zonder dat het teveel stress met zich meebrengt. Laat ze (gedeeltelijk) onder werktijd bijscholen.
 5. Erkenning en beloning: Werknemers die tijd en energie steken in hun ontwikkeling mogen zeker beloond worden. Laat zien dat je het waardeert.

Bovenstaande laat zien dat duurzame inzetbaarheid noodzakelijk is om een organisatie te versterken. Door opleidingsmogelijkheden aan te bieden kun je niet alleen de productiviteit en efficiëntie verbeteren maar creëer je ook een aantrekkelijke werkomgeving voor je personeel. Zij zijn loyaler en het motiveert hen om te blijven.

NCVB Bedrijfsopleidingen, een waardevolle partner

NCVB Bedrijfsopleidingen helpt bij het opleiden van werknemers. Wij nemen je werk uit handen. NCVB Bedrijfsopleidingen biedt landelijk erkende cursussen en beroepsopleidingen. Samen met organisaties uit diverse sectoren ontwikkelen we maatwerk-opleidingen op mbo-niveau. We kijken naar de wensen van het bedrijf en de ontwikkelbehoefte van de werknemer en maken een op maat gemaakt programma. Zo wordt het talent van de werknemer optimaal benut.

kantoor werkende vrouw

NCVB Bedrijfsopleidingen ontzorgt

Ontzorgen doen we op allerlei vlakken. We begeleiden de student van intake tot diploma-uitreiking. Bij NCVB Bedrijfsopleidingen kun je rekenen op:

 • een breed aanbod van cursussen en maatwerk-opleidingen op mbo-niveau
 • een team van ervaren en deskundige docenten
 • een flexibele en persoonlijke aanpak die aansluit bij de wensen en van je organisatie
 • een landelijk erkend certificaat of diploma na afronding van de cursus of opleiding.

Ook een sterke organisatie met duurzaam inzetbare werknemers?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie? NCVB Bedrijfsopleidingen biedt als praktijkopleider een op maat gemaakte oplossing voor jouw vraagstuk. Wij bieden een ruime keuze aan erkende mbo-opleidingen en cursussen. Liever een keer sparren met een van onze accountmanagers?

Deel dit artikel

Kom in contact

Wil je meer weten over wat NCVB Bedrijfsopleidingen voor jouw bedrijf of instelling kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag om jouw werknemers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen!