Samenwerking NCVB en BBL Transport en Logistiek werpt zijn vruchten af

Sven en Sanne
BBL Transport en Logistiek
oprichters

19 maart 2025

Om hun personeel te boeien en binden leek het BBL Transport en Logistiek 2 jaar geleden interessant om hun personeel naast een werkplek ook een opleiding aan te bieden. Ook konden ze op deze manier een bredere doelgroep aanspreken. Daarom ging BBL Transport en Logistiek de samenwerking aan met NCVB Bedrijfsopleidingen. Het opleidingstraject blijkt een succes. Oprichter Sven: ‘We startten dit traject met 1 samengestelde klas. Nu 2 jaar later zijn er 3 volledige eigen klassen met studenten. Deze nieuwe manier van leren met persoonlijke aandacht en een hybride opleidingsmodel enthousiasmeert en motiveert de studenten.’

BBL Transport en Logistiek richt zich op het opleiden en detacheren van logistiek personeel, zoals logistiek medewerkers mbo-niveau 2. Naast mbo-niveau 2 richten ze zich ook op logistiek teamleiders, de specialisten in transport en logistiek en de vrachtwagenchauffeurs.

Ze leren wat echt voor hen werkt en ze zijn direct inzetbaar.

Direct inzetbaar 
De oprichters Sven en Sanne hebben veel ervaring in de logistieke sector en willen medewerkers op een andere manier laten groeien dan via de traditionele opleidingen. Deze samenwerking met NCVB hierin is afgelopen jaar alleen maar sterker geworden. Sven: ‘Deze jongeren, vaak instromend vanuit het vmbo, vinden door onze samenwerking met NCVB bij ons bedrijf een plek waar ze praktijkgericht leren en zich tegelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ze leren wat echt voor hen werkt en ze zijn direct inzetbaar. Deze vernieuwende en praktische aanpak van leren is ideaal voor jongeren die zich minder thuis voelen in het reguliere onderwijs.’

Afspraken 
Het bedrijfsleven reageerde eerst voorzichtig op deze nieuwe aanpak, vooral vanwege het onderdeel e-learning. Bleven studenten wel genoeg gemotiveerd om zelfstandig te studeren? In het opleidingsprogramma wordt op verschillende momenten ingecheckt bij de studenten en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Een afspraak niet nakomen heeft ook consequenties. Zo worden rijbewijzen bijvoorbeeld alleen vergoed als studenten voldoen aan de eisen van de opleiding, vertelt Sven. Ondertussen is ook het bedrijfsleven enthousiast nu blijkt dat het vernieuwende leren juist motiverend werkt voor de studenten.

Zo wordt de opleiding voor iedereen toegankelijker.

Samen met NCVB landelijk uitbreiden 
Sven: ‘We willen de komende twee jaar de samenwerking met NCVB uitbreiden naar 4 opleidingslocaties in Zwolle, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam. Hierdoor kunnen meer studenten deelnemen, omdat de reisafstand korter wordt. Zo wordt de opleiding voor iedereen toegankelijker’.

Deel dit verhaal

Ook een oplossing op maat?

Neem contact op met Karin

Andere verhalen