Leidinggevende Bediening

Horeca
Niveau 4
MBO opleiding

Als Leidinggevende Bediening werk je in middelgrote horecabedrijven, zoals hotels, restaurants, eetcafés, cateringbedrijven en vergader/congrescentra. Je steekt de handen uit de mouwen, maar stuurt ook andere medewerkers aan.

Je vindt het niet erg om op wisselende tijden te werken en soms net even wat harder te lopen. Ook als het druk is, heb jij het overzicht. Je verdeelt het werk en je controleert of iedereen het goed doet. Jij bent tenslotte eindverantwoordelijk.

Ben jij een geboren leider? Blijf jij rustig in situaties waarin andere mensen het overzicht verliezen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Werken in de bediening
Module 2
Bewaken van de voorraad
Module 3
Bestellingen doen en het beheren van de voorraad
Module 4
Voorstellen doen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
Module 5
Leidinggeven en beheerstaken uitvoeren
Wat leer ik?
  • Je leert commercieel te denken en te handelen.
  • Je leert hoe je een bedienend team aanstuurt en hoe je verantwoordelijkheid draagt voor een soepel verloop van de werkdienst.
  • Je leert als een echte leidinggevende te kijken en in te spelen op de situatie.
Jouw carrière perspectief
Niveau 4
Leidinggevende Bediening
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Wanneer je in het bezit bent van een mbo3-diploma zelfstandig werkend gastheer/-vrouw kom je in aanmerking voor een verkort traject van een jaar.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-3 diploma.
Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!