Zelfstandig werkend Gastheer - Gastvrouw

Horeca
Niveau 3
MBO opleiding

Als Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw informeer en adviseer je gasten bij hun menukeuze in de horecagelegenheid waar je werkzaam bent. De wensen, behoeften en de beleving van de gast staan hierbij centraal, passend binnen de formule van het bedrijf. Je creëert en bewaakt de sfeer vanuit het gastvrijheidsconcept en bent je bewust van het sociaal-hygiënisch beleid. Naast de basisvaardigheden die je beheert als gastheer/-vrouw beschik je over coaching vaardigheden en kun je luisteren, om (lerende) medewerkers op de werkvloer optimaal en persoonsgericht te begeleiden.

Vind jij het leuk mensen te helpen bij het maken van hun keuzes en heb jij gevoel voor het creëren van een gastronomische sfeer? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Werkt in de bediening
Module 2
Bewaakt de voorraad
Module 3
Bestellen en beheren van de voorraad
Module 4
Voorstellen doen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
Module 5
Leidinggeven en beheerstaken uitvoeren
Wat leer ik?
  • Je leert de voorraad zelfstandig beheren en bijbestellen.
  • Je leert alles met betrekking tot serveren van dranken en gerechten en leert suggesties te doen voor de samenstelling van de dranken-, wijn en/of menukaart in afstemming met de keuken.
  • Je leert hoe je (lerende) werknemers kunt werven en begeleiden op uitvoerend niveau.
Jouw carrière perspectief
Niveau 3
Zelfstandig Werkend Gastheer - vrouw
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Als je al een mbo2-diploma gastheer/-vrouw hebt behaald, kun je vrijstelling vragen voor een aantal onderdelen van de opleiding. Hierdoor wordt de duurt van de opleiding korter. Je komt dan in een doorstroom klas terecht. Deze doorstroomklassen zijn alleen beschikbaar bij voldoende doorstroom studenten. Je volgt de opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-2 diploma.

Deel deze opleiding

Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!