Leidinggevende Keuken
Horeca
Niveau 4
MBO opleiding
Als Leidinggevende Keuken weet je wat er op de werkvloer gedaan moet worden. Je hebt een coördinerende, aansturende, regelende, controlerende en signalerende rol.
Je bent de schakel tussen medewerkers en de bedrijfsleiding. Je bent eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de keuken.
Je werkt voornamelijk in keukens van hotels, restaurants, bedrijven, vergader- en congrescentra en instellingen.
Hou jij van koken en weet jij van aanpakken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!
Programma inhoud
Module 1
Bereiden van gerechten
Module 2
Beheren van keukenvoorraden
Module 3
Verbeteren en vernieuwen van de dienstverlening in de keuken
Module 4
Leidinggeven en beheerstaken uitvoeren
Jouw carrière perspectief
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Wanneer je in het bezit bent van een mbo3-diploma zelfstandig werkend kok kom je in aanmerking voor een verkort traject van een jaar. Je komt dan in een doorstroom klas terecht. Deze doorstroomklassen zijn alleen beschikbaar bij voldoende doorstroom studenten.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag.Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur
per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-3 diploma.
Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!