Zelfstandig Werkend Kok

Horeca
Niveau 3
MBO opleiding

Als Zelfstandig Werkend Kok werk je in de keuken van een hotel, restaurant, cateringbedrijf of eetcafé. Jij bedenkt lekkere gerechten en je bereidt deze. Je denkt mee over de menukaart, houdt de voorraad bij en bestelt ingrediënten. Je maakt een planning voor het werk dat in de keuken moet gebeuren. Zo zorg jij ervoor dat iedereen op tijd en goed zijn werk kan doen. Ook help je nieuwe medewerkers en stagiaires.

Hou jij van koken? Kun jij werkzaamheden plannen en uitvoeren? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Bereiden van gerechten
Module 2
Beheren keukenvoorraden
Module 3
Vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening in de keuken
Module 4
Leidinggeven en beheerstaken uitvoeren
Wat leer ik?
  • Je leert hoe je werkzaamheden efficiënt en effectief in kunt plannen.
  • Je leert hoe je producten aan kan laten sluiten bij specifieke (dieet)wensen van de klant.
  • Je leert hoe je met commerciële vaardigheden zo kostenbewust mogelijk producten in kan kopen.
  • Je leert welke veiligheidsvoorschriften en richtlijnen er zijn op het gebied van hygiëne en werkomstandigheden.
Jouw carrière perspectief
Niveau 2
Niveau 3
Zelfstandig Werkend Kok
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Als je al een mbo2-diploma Kok hebt behaald, kun je vrijstelling aanvragen voor een aantal onderdelen van de opleiding. Hierdoor wordt de duur van de opleiding korter. Je volgt de opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-2 diploma.
Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!