Retailmanager

Retail
Niveau 4
MBO opleiding

Als Retailmanager werk je meestal in een vestiging van een grote winkelketen of op een afdeling van een warenhuis. Het is het jouw verantwoordelijkheid dat alles goed verloopt. Je geeft leiding aan medewerkers en je denkt mee over de winkelformule. Je maakt de juiste keuzes om een zo hoog mogelijke omzet te realiseren. Ook ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de retail en jouw organisatie.

Vind je het leuk om een commerciële functie te hebben? Wil je je verder specialiseren in het managen van een afdeling of winkel? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Hospitality
Module 2
Goederen
Module 3
Professionaliseren
Module 4
Personeel
Module 5
Bedrijfsmanagement
Wat leer ik?
  • Je leert leidinggeven aan collega’s. Je stuurt hen aan bij het verlenen van hospitality en begeleidt hen bij hun werkzaamheden.
  • Je verdiept je in het beleid van de organisatie waar je werkt en leert hoe je dit moet uitvoeren.
  • Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.
Jouw carrière perspectief
Niveau 4
Retailmanager
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Als je al een mbo-3-diploma Retailspecialist hebt behaald, kun je vrijstelling aanvragen voor een aantal onderdelen van de opleiding. Hierdoor wordt de duur van de opleiding korter. Je komt dan in een doorstroom klas terecht. Deze doorstroomklassen zijn alleen beschikbaar bij voldoende doorstroom studenten. Je volgt de opleiding Retailspecialist via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-3 diploma; een vmbo diploma (kb, gl of tl), een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo òf een gelijkwaardig diploma of een screening.

Deel deze opleiding

Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!