Retailmedewerker

Retail
Niveau 2
MBO opleiding

Als Retailmedewerker werk je in een winkel. Je helpt klanten, adviseert ze bij wat ze willen kopen en je rekent af. Ook neem je nieuwe artikelen in ontvangst als deze in de winkel binnenkomen. Je slaat deze artikelen op of je geeft ze een mooi plekje in de winkel. In dit beroep is het erg belangrijk dat je klantvriendelijk bent.

Ben jij niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kun jij ervoor zorgen dat klanten tevreden en met een aankoop naar huis gaan? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Hospitality
Module 2
Goederen
Module 3
Professioneel werken
Wat leer ik?
  • Je leert tijdens de opleiding over het verlenen van hospitality en het uitvoeren van verkoopwerkzaamheden.
  • Verder komen de goederenontvangst en opslag en het verzorgen van artikelpresentaties en/of visual merchandising aan bod.
  • Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.
Jouw carrière perspectief
Niveau 2
Retailmedewerker
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1 jaar. Je volgt de opleiding Retailmedewerker via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-1-diploma; een vmbo diploma (bb, kb, gl of tl); een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo òf een gelijkwaardig diploma of een screening.

Deel deze opleiding

Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!