Retailspecialist

Retail
Niveau 3
MBO opleiding

Als Retailspecialist werk je in een winkel. Je helpt klanten, adviseert ze bij wat ze willen kopen en je rekent af. Je hebt ook andere belangrijke taken. Zo neem je nieuwe artikelen in ontvangst als deze in de winkel binnenkomen. Je slaat deze artikelen op of je geeft ze een mooi plekje in de winkel. Je begeleidt jouw collega’s en je geeft ze instructies. Ook houd jij je bezig met hoe je de verkoop van artikelen kunt verhogen.

Vind je het leuk om samen met collega’s ervoor te zorgen dat de winkel goed draait? Wil je je verder specialiseren in de retail? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Programma inhoud
Module 1
Hospitality
Module 2
Goederen
Module 3
Professionaliseren
Module 4
Optimaliseren
Wat leer ik?
  • Je leert tijdens de opleiding over het verlenen van hospitality, het adviseren van klanten en het begeleiden van de klantreis.
  • Ook leer je over de ontvangst en opslag van goederen, het verzorgen van artikelpresentaties en/of visual merchandising en het begeleiden van collega’s hierbij.
  • Bovendien verdiep je je in de laatste ontwikkelingen in de retail en doe je verbetervoorstellen voor jouw afdeling/winkel.
  • Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.
Jouw carrière perspectief
Niveau 3
Retailspecialist
Belangrijk om te weten
Studieduur
De opleiding duurt 1,5 jaar. Als je al een mbo-2-diploma Retailmedewerker hebt behaald, kun je vrijstelling aanvragen voor een aantal onderdelen van de opleiding. Hierdoor wordt de duur van de opleiding korter. Je komt dan in een doorstroom klas terecht. Deze doorstroomklassen zijn alleen beschikbaar bij voldoende doorstroom studenten. Je volgt de opleiding Retailmanager via de beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Studiebelasting
Je hebt ongeveer eens in de 2 à 3 weken een lesdag. Daarnaast ben je gemiddeld 4 tot 6 uur per week kwijt aan zelfstudie en het maken van opdrachten.
Toelatingseisen
Je kan deelnemen aan de opleiding met een mbo-2 diploma; een vmbo diploma (kb, gl of tl); een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo òf een gelijkwaardig diploma of een screening.

Deel deze opleiding

Zie jij jouw toekomstige carrièrepad al voor je?
Studentencoach
Heb je nog vragen over de opleiding?
Stel ze aan de studentencoach!