De opleiding retailmedewerker heeft me veel gebracht 

Caroline Jongenelen
Zeeman
volgt de opleiding Retailmedewerker

De opleiding Retailmedewerker heb ik voor de zomer afgerond. Over een tijdje start ik met het vervolg hierop, de opleiding Retailspecialist. Met dat diploma op zak, krijg ik meer verantwoordelijkheden. Dan kan ik bijvoorbeeld roosters maken en sollicitatiegesprekken voeren. Ik wil graag doorgroeien bij Zeeman.  

De opleiding Retailmedewerker was echt superleuk, maar ook best zwaar. Elke week kreeg ik 1 dag les in het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen aan de Rijn. Daarnaast studeerde ik ongeveer 5 uur per week. Vooraf was het heel moeilijk inschatten hoeveel tijd het precies kost. Naast mijn werk heb ik een huishouden en een gezin. Dat combineren met een studie, daar moet je discipline voor hebben. Dat was soms lastig. 

De opleiding heeft me veel gebracht 

De opleiding heeft me veel gebracht 

Wat ik leerde, kon ik meteen in de winkel toepassen. Vanaf de eerste opleidingsdag, ben ik anders naar de winkel gaan kijken. Wat kan beter en hoe kan ik mezelf verbeteren in mijn werk. Daar ben ik bewuster mee bezig. 

Het was fijn om met Zeeman-meiden van verschillende locaties in één groep te zitten. Als het nodig was, hielpen we elkaar met de lesstof. We hebben nog contact met elkaar. We hebben een what’s app groep en gaan binnenkort met elkaar uit eten. Een leuk clubje. 

Docent uit de praktijk 

Ik had een heerlijk mens als docent. Ze heeft zelf bij Zeeman gewerkt in verschillende functies. Ze weet dus waarover ze praat. Weet welke problemen we op de werkvloer tegenkomen. En hoe die op te lossen of er mee om te gaan. Dat maakt de lessen interessant en toepasbaar. 

Tip aan nieuwe studenten 

Mijn tip aan nieuwe studenten? Maak een goed planning. Laat niet alle opdrachten tot het laatst liggen. Ik maakte elke avond één opdracht zodat ik op het eind van de week alles klaar had. Dat heeft mij enorm geholpen. 

Deel dit verhaal

Zelf een opleiding gaan volgen?

Onze studentencoaches staan voor je klaar.

Andere verhalen